Installatie en onderhoud PDF Print E-mail

Regelmatig onderhoud een veilig gevoel
Kleine blusmiddelen zijn draagbare of mobiele blustoestellen die door iedereen bediend kunnen worden. Ze zijn bedoeld om een beginnende brand snel te kunnen blussen of onder controle te houden totdat de brandweer aanwezig is. Kleine blusmiddelen moeten altijd blusklaar zijn: daarom is de jaarlijkse controle vereist.

Wat wij doen, is het onderwerp 'Brandbeveiliging' van uw agenda afhalen en die op onze agenda plaatsen. Dat doen wij als volgt:

 • Door u al vanaf het begin goed te adviseren, sommige producten vergen wettelijk gezien namelijk meer onderhoud dan andere.
 • Door u het bewaken van de deadlines uit handen te nemen, als een blusser of brandslanghaspel weer aan de beurt is om te worden gecontroleerd, krijgt u bericht van ons dat we weer langkomen, meer 'werk' heeft u niet met de controles.

Brandbeveiliging, waar denkt u dan aan?
Wij verkopen en installeren. Daarin zijn we heel breed georienteerd. Zo bestrijkt ons assortiment vrijwel alle producten die van doen hebben met de brandbeveiliging van uw pand, middelen en mensen. Dan moet u onder andere denken aan:

 • Brandblussers
 • CO2 blussers
 • Brandslanghaspels
 • Branddekens
 • Vluchtladders
 • Vluchtplannen
 • Aanduidingsborden
 • EHBO-koffers
 • Noodverlichting

Veilig en verplicht
Het op de juiste manier periodiek onderhouden van blusmiddelen is niet vrijblijvend. De nieuwe onderhoudsnorm NEN2559 voorziet per 1 september 2001 in een stikte procedure voor dit onderhoud. Onderhoud volgens NEN2559 wordt geŽist door de Arbo-Wet en de Wet milieubeheer. Bovendien eisen ook verzekeringsmaatschappijen en overheidsdiensten periodiek onderhoud van blusapparatuur volgens de NORM. Tekortkomingen kunnen bij controles van diverse instanties of bij noodsituaties leiden tot hoge boetes en zelf bedrijfssluitingen.

Onderhoud draagbare blustoestellen
Per 1 juli 2001 is een nieuwe norm van kracht geworden, volgens welke blustoestellen moeten worden gecontroleerd en gereviseerd. In deze nieuwe norm NEN2559 worden onderhoudsprocedures en de werkzaamheden gedetailleerd weergegeven.

De jaarlijkse controles worden uitgevoerd overeenkomstig de vastgestelde onderhoudsnormen NEN 2559 (brandblussers) en NEN-EN 671-3 (brandslanghaspels)

Onderhoud volgens Nen-2559 (brandblussers) 2001
Jaarlijks onderhoud door een erkend deskundig persoon (REOB) Regeling Erkenning Onderhoudsbedrijven Kleine Blusmiddelen.

Alle blussers dienen elke 10 jaar gereviseerd te worden. Dit houdt in dat de blusser volledig uit elkaar gehaald wordt en dat alles bekeken wordt, ook in de blusser en waar nodig onderdelen vervangen worden. Onze monteur is u graag van dienst om een en ander uit te leggen.

Een brandblusser heeft een technische levensduur van 20 jaar.

Onderhoud volgens Nen 671-3 (brandslanghaspels)
Ook de brandslanghaspels dienen onderhouden en gecontroleerd te worden. Nieuw in de onderhoudsnorm is dat de slang van de haspel elke 5 jaar afgeperst moet worden. Indien de slang bij controle beschadigingen vertoont moet van deze interval afgeweken worden en dient de slang direct afgeperst te worden. Ook de haspelkasten (indien aanwezig) vallen onder de keuring. Dit heeft te maken met het feit dat als bv. de deur niet volledig open kan de haspel wordt belemmerd in het afrollen. Het is daarom van cruciaal belang dat zowel de haspel als de kast in optimale conditie verkeren.

†De jaarlijkse basis controle van brandblussers, brandslanghaspels volgens de NEN Norm per locatie is inclusief:

 • Rapportage
  (d.m.v. een certificaat na uitvoer van het jaarlijks onderhoud en alle rapportages worden geregistreerd in een logboek op locatie)
 • Verzegelingen
 • Onderhoudsetiket
 • Instructie
 • Advies

Waarborg voor goede service
De medewerkers van SecuService beschikken over het VCA-certificaat 1 en 2 (Veiligheid Checklist Aannemers), zodat u kunt rekenen dat de servicemonteur zich houdt aan de veiligheidseisen binnen uw bedrijf. Bovendien zijn alle onderhoudsmedewerkers REOB-gediplomeerd, uw waarborg voor kwaliteit in het onderhoud van uw blustoestellen.

SecuService Brandbeveiliging controleert alle merken
De specifieke vakkennis, die nodig is om de grote verscheidenheid van brandblussers op de Nederlandse markt en alle ontwikkelingen bij te houden is alleen toevertrouwd aan vakmensen.

De REOB-erkenning van onze servicemonteurs individueel geeft aan dat alle blusmiddelen, ongeacht het merk, bij onze servicemonteurs in veilige handen is. Vele brandblussers en brandslanghaspels van diverse merken worden jaarlijks door de onderhoudsmonteurs van SecuService gecontroleerd en waar nodig is in orde gemaakt.

 
Facebook
LinkedIn
YouTube
Volg ons